streda 18. septembra 2013

Šampón Carpathia Herbarium



Moje vlasy dostali v lete riadne zabrať. Nebolo to ani slanou vodou, ani neprimeraným používaním stylingových prostriedkov a ani iným zaťažovaním. Proste zrazu sa dostali do katastrofálneho stavu, napriek tomu, že som bola od mája bez stresu (rozumej školy a chlapa :D) a tým pádom som mala aj stravu vyváženejšiu. No dúfam, že to bolo len teplom alebo poprípade len tým, že už som viac ako mesiac mala vysadený Biosil. Už dlhší čas používam jeden z najlacnejších šampónov, pretože mi pomohol ako žiaden iný nie. ALE...ani ten teraz nepomáhal, tak som skúsila niečo iné. V Kauflande som úplne náhodou narazila na šampóny Carpathia Herbarium.
Nebudem klamať, zaujal ma hlavne obal. Sympatická hnedá plastová fľaška, ktorá na prvý pohľad vyzerala ako sklenená nádoba od byliniek. Na výber bolo viacero druhov, medzi nimi napríklad šampón proti lupinám, na mastiace sa vlasy, na suché vlasy, či proti vypadávaniu vlasov.. Ja som si vybrala šampón proti vypadávaniu vlasov s bylinnými výťažkami z chmeľu, prasličky a brezy, ktorý je určený na časté umývanie.
Ako som už spomenula nachádza sa plastovej fľaštičke so šrobovacím uzáverom. To je jedna menšia praktická nevýhoda, predsa len obyčajné vyklápacie uzávery sa do sprchy hodia viac. Zvlášť, keď máte šampón v očiach :D. Trocha mi aj vadí, že je obal príliš málo priehľadný, ale v konečnom dôsledku je aj tak vidieť, koľko šampónu ešte ostáva. Konzistencia je redšia, je to klasická žltkastá tekutina, ktorá je pre bylinkové šampóny viac-menej typická. Vôňa je úžasná, jemne citrusová, respektíve taká klasická brezová. Ja ju veľmi obľubujem, lebo je celkovo osviežujúca. Z vlasov však už vôňu nie je vôbec cítiť.
Šampón obsahuje vitamín B a železo, ktoré pomáhajú práve pri vypadávaní. Vďaka chmeľu by mali vlasy spevnieť a vďaka prasličke by mali byť aj pružnejšie. Breza je už rokmi overená a vlasom nemôže nikdy uškodiť, upokojuje pokožku a dodáva lesk. Vlastne všetko si môžete prečítať na zadnej etikete.


Šampón používam už asi dlhší čas a musím povedať, že tragické vypadávanie sa trocha zmiernilo, ale ťažko povedať, či to nie je len zásluhou opätovného užívania Biosilu, ale verím, že nie. Ani vlasy a ani pokožka nie sú po umytí vysušené a ani príliš mastné. Musím sa priznať, že šampónu nanášam trocha viac, pretože ja proste „potrebujem peniť“ :D., ale v podstate ho stačí priemerne málo. Vlasy nie sú vôbec zaťažené a sú krásne lesklé. Obsah fľašky je 300 ml, čo pri mojom častom umývaní je pomerne málo. Viem, že šampón stál pomerne málo, možno nejaké 2 – 3 €, ale nechcem zavádzať. Pre mňa jedinou nevýhodou je to, že neviem, či ho ešte niekde dostať kúpiť, pevne verím, že áno. Odporúčam ho každému, kto verí, že aj ten najlacnejší šampón dokáže veľa. Nevyčarí vám síce zázračný objem, kučery a ani vám nevyrovná vlasy, ale udrží ich v dobrej kondícii bez prehnane agresívnej chémie. Ja som kedysi verila, že drahé šampóny zvučných značiek pomôžu, až som raz z čistého zúfalstva zistila, že úplne najobyčajnejší šampón overený dobou Dixi, je to najlepšie čo môže byť, pre moje vlasy. 
Dôverujete nejakým lacnejším a obyčajným šampónom?


8 komentárov:

  1. Dixi to je klasika ;-) a ano verim, ze tie najobycajnejsie sampony mozu nasim vlasom prospiet najviac pretoze v nich nie je kopec predrazenej chemie navyse :-) Chcela by som ti, ale este poradit vyskusat na masaz vlasovej pokozky niektory z prirodnych olejov. To by ti mohlo na vypadavanie vlasov velmi pomoct napriklad mandlovy olej je na tento problem velmi dobry. Pripadne skusit arganovy olej, ale kedze patri k najvzacnejsim prirodnym olejom tak je aj dost drahy. Ale pokial sa zucastnis "Velkej jesennej rozdavacky" na mojom blogu mozno budes mat stastie a nejaky vyhras ;-) http://modrapupava.blogspot.sk/2013/09/jesenna-giveaway.htmlhttp://modrapupava.blogspot.sk/2013/09/jesenna-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za radu. Je pravda, že olejčeky som zatiaľ takmer vôbec neskúšala. Skôr len vodičky, ktoré mi vlasy nemastia a pokožku hlavy mi osviežia, ale výsledok je sporný :)

      Odstrániť
  2. V Kauflande som sa rozhodovala medzi týmto (teda na mastné vlasy) a Dixi ženšen. Vybrala som si Dixi a ľutujem. Také hrozné vlasy ako po umytí s ním som nemala nikdy :( Takže určite by som rada ešte skúsila tento na mastné vlasy. Dúfam, že to bude lepšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak ja som aj s Dixi nadmieru spokojná, ale tento snáď bude fajn:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dixi kupujeme aj my doma, väčšinou ten žihľavový... Nemôžem povedať, že by bol nejak extra zlý, ale vlasy mám po ňom dosť rozlietané. Inak som stále verná šampónu professional pre hnedé vlasy od Balei- takisto neobsahuje žiadne silikóny a je aj lacný (okolo 3€). Poslednú dobu mi však začali hodne vypadávať vlasy a ked som uvidela tento Carpathia šampń v Kauflande v akcii za 1,79€ tak som ho musela mať. Už som len zvedavá na výsledok.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak dúfam, že pomôže:-) . Ja som síce už presedlala na Timotei precious oils, s ktorým som tiež veľmi spokojná, ale k tomuto sa neváham raz vrátiť:-)

      Odstrániť
  5. Teraz ho mali v Kauflande v akcii za necelých 1,80. Kúpila som ho, pretože mám rada prírodné zloženie šampónov a po prečítaní tvojej rencenzie neľutujem. I keď je staršia, to neva :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vyrába ho tá istá firma ako Dixi... a dajú sa objednať aj z ich stránky herbadrugbodkask... okrem nich tam majú aj demiclen šampóniky, moja spomienka na časy socialistické :D

    OdpovedaťOdstrániť